Trouwen

U gaat trouwen. Van harte gefeliciteerd!

Vóór 2018 trouwden mensen automatisch in algehele gemeenschap van goederen. Bent u in 2017 of eerder getrouwd dan zijn alle bezittingen en schulden van u samen. Dus ook de bezittingen en schulden die u vóór het trouwen had. Er verandert door de nieuwe wet niets aan uw situatie.

Een geweldig moment waar ook een aantal belangrijke zaken bij komt kijken.

Als u vanaf 1 januari 2018 trouwt is het nog steeds mogelijk om in algehele gemeenschap van goederen te trouwen of een partnerschap aan te gaan. Dat kunt u regelen via huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden.

De grootste verschillen met de algehele gemeenschap van goederen (vóór 2018) zijn:

Persoonlijke bezittingen

al uw persoonlijke bezittingen en schulden die u vóór het trouwen of het partnerschap heeft blijven van u alleen. Bezittingen en schulden die u na trouwen krijgt zijn van u samen.

Schenkingen of erfenissen

Schenkingen of erfenissen die u krijgt voor of tijdens uw huwelijk of partnerschap zijn van u persoonlijk. Tenzij de schenker anders heeft bepaald of in het testament anders is aangegeven.

Ondernemer?

Bent u ondernemer? Dan is uw eigen zaak na het huwelijk van u samen. Daarmee is het nog steeds van belang dat u nadenkt over huwelijkse voorwaarden. Zo kunt u zakelijk en privé gescheiden houden.

Met huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden kunt u zelf bepalen welke bezittingen en schulden van u samen zijn en welke persoonlijk. Bezittingen die u tijdens uw huwelijk of partnerschap krijgt, kunnen zo toch van u blijven.

Denk aan uw spaargeld of een waardevolle collectie of verzameling. Daarnaast kunt u er met voorwaarden voor zorgen dat uw eigen zaak van u blijft. Bovendien beschermt u op die manier uw partner tegen eventuele schuldeisers van uw bedrijf. Voorwaarden kunt u het beste vastleggen vóór uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. Dan is er namelijk nog geen gemeenschappelijk bezit ontstaan. 

Vraag direct een offerte aan voor Offerte trouwen

Offerte aanvragen

Contact us